Як заварювати: З усіх способів найкраще підійде заварювання проливами, посуд зі скла або кераміки.
Перша заварка моментально зливається, вона призначена для того, щоб змити чайний пил і розпарити листя. Друга протока настоюється до 5 секунд, далі з кожним новим заварюванням поступово збільшуйте час залежно від необхідної міцності.
Об'єм чайного листя різняться за сортами, тому співвідношення води та чаю підбирається досвідченим шляхом. Приблизно 3-4гр на 120-150мл, м'якою водою ≈90ºС.
Якщо його насипати забагато, або перетримати заварку, можна отримати різкий і насичений настій, тому починайте заварювання з помірної кількості чаю, поступово ви знайдете оптимальну кількість заварювання та періоду заварювання.
Лунцзин витримує до 6-7 проливів. Пийте його не поспішаючи і вдумливо, невеликими ковтками, розподіляючи чай по всьому роті, щоб сповна відчути всі відтінки смаку та аромату, вдихайте аромат із посуду (чайна пара, кришечка гайвані).
Глибина чаю також пізнається післясмаком, який змінюється з кожним ковтком і надовго залишається в роті. Лунцзін не варто змішувати з іншими напоями чи заїдати